Wednesday, April 19, 2006

Liv og lære i kriminal journalistikken.

Bjarne Kvam fra Bergens Tidende (BT) har hatt fire forelesningstimer på Høgskulen i Volda 18. og 19. april 2006. Det følgende sammendraget er basert på notater fra disse forelesningene og litt på hukommelsen, der hvor det ikke ble gjort notater. Forelesningene tok utgangspunkt i pensum for JOU 102, hans egen bok Krimjournalisten, ISBN 82-7147-229-1, IJ forlaget 2002. (Pris på nett i dag: 283.- hos Haugen bok eller hos forlaget til 298.- . Bokhandelen på HVO har den i hylla med 10 prosent avslag. Hvis man er medlem av Mediebokklubben får man en del prosenter (20%), på en god del av pensumlitteraturen utgitt av Høyskoleforlaget.) Det var dagens bokrunde, nå tilbake til forelesningene.

Innledningen var litt moralsk og med noen retoriske spørsmål til studentene. Han kalte seg selv " en budbringer fra den virkelige verden". Delvis for å hentyde at det kunne komme en del uttalelser på tvers av den vedtatte journalistutdanningens lære og delvis for å være politisk ukorrekt i noen sammenhenger.
Fortsatte med å fortelle at det meste innen det som kalles krimjournalistikk, var de daglige rutinene. Kontakt med politiet og kilder.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home